DIICOT a transmis într-un comunicat de presă că, împreună cu autorităţile din Germania, vizează activitatea unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, în urma căreia statul german a fost prejudiciat cu peste un milion de euro.

În cursul zilei de azi, procurorii DIICOT au efectuat 15 percheziții domiciliare în județul Vaslui. Simultan, pe teritoriul Germaniei au fost efectuate 29 de percheziții domiciliare privind activitatea aceluiași grup infracțional.

Potrivit autorităților, între 2014-2017, membrii grupului infracțional organizat au recrutat prin diverse metode familii vulnerabile din România, cu o situație financiară precară, pe care le-au relocat temporar în Germania, pentru a obține indemnizațiile acordate de statul german pentru creșterea și îngrijirea copiilor minori, dar și alte ajutoare sociale.

Membrii grupării cazau familiile respective, deschideau conturi bancare pe numele beneficiarilor de drept, dar păstrau cardurile atașate pentru a încasa ajutoarele sociale. După ce statul german începea plata ajutoarelor sociale, familiile de români erau retrimise în țară. În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe documente care au legătură cu activitatea infracțională. De asemenea, 45 de persoane au fost audiate în calitatea de suspect. În plus, 4 persoane au fost arestate în Germania.

Sursă: DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday