Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers luni în Ucraina, pentru prima dată de la invazia Rusiei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut omologului său un răspuns coordonat la amenințările Rusiei, în urma întâlnirii de la Kiev.

Țările noastre au amenințări cu o rădăcină comună, creată de agresiunea Rusiei și de politica acesteia. Dacă amenințările au rădăcini comune, ar trebui să avem un răspuns coordonat”, a afirmat Zelenski la conferința de presă comună.

Zelenski a reiterat, de asemenea, că “Ucraina rămâne un garant” în reglementarea situației din regiunea separatistă Transnistria și “va ajuta în mod activ Moldova în continuare“.

Maia Sandu a vizitat orașele Borodeanka, Bucea și Irpin, care au fost devastate de ruși în martie. Președintele Republicii Moldova a condamnat “violența fără sens a acestui război și a invaziei” și l-a asigurat pe Zelenski că Ucraina are susținerea Moldovei.

Potrivit Maiei Sandu, Moldova a primit jumătate de milion de refugiați ucraineni de la începutul agresiunii ruse, în condițiile în care Moldova are o populație de 2,6 milioane de locuitori. Într-o postare pe Facebook, președintele Moldovei a scris că: “Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm“.

Sursă: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday