Update 3: Șeful Departamentului de Urgență din regiunea Poltava a declarat că numărul deceselor provocate de atacul aerian a ajuns la 16. De asemenea, numărul răniților a crescut la 59.

Luni, 27 iunie

Update 2: Potrivit Serviciilor de Urgență ucrainene, o persoană a murit după ce a fost transportată la spital, astfel încât numărul deceselor provocate de atacul aerian a ajuns la 11. Bilanțul răniților a crescut, de asemenea, la 58 de persoane.

Update 1: Șeful administrației militare din regiunea Poltava a revizuit numărul victimelor atacului aerian de luni asupra unui mall din Kremenciuk la zece morți și 40 răniți. Autoritățile ucrainene se așteaptă ca bilanțul să crească în orele următoare.

Știrea inițială: Armata Rusiei a lovit un centru comercial din Kremenciuk, în centrul țării. La momentul bombardamentului, în interiorul clădirii se aflau aproximativ o mie de persoane.

Cel puțin două persoane au murit și alte 20 au fost rănite în urma atacului cu rachetă asupra unui mall din orașul ucrainean Kremenciuk din regiunea Poltava, potrivit unui oficial ucrainean. Imaginile de la fața locului arată cum clădirea este în totalitate cuprinsă de flăcări, iar oamenii încercearcă să se îndepărteze de foc.

Președintele Zelenski a anunțat pe Telegram că o mie de oameni se aflau în centrul comercial în momentul atacului, precizând că mall-ul nu reprezenta “niciun pericol pentru armata rusă” și că nu avea “nicio valoare strategică”.

Liderul ucrainean nu a oferit detalii referitoare la bilanțul victimelor, dar a spus că “este imposibil de imaginat numărul acestora” și că pompierii acționează pentru stingerea incendiului.

Știrea se actualizează …

Surse: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday