Delegația franceză subliniază că nu se opune propunerii SUA de plafonare a preţurilor la consumatori, dar afirmă că ”ar fi şi mai puternic să stabilim un preţ maxim al petrolului care provine de la toate ţările producătoare”. În acest sens, Parisul propune demararea negocierilor cu statele care produc petrol.

Această variantă este distinctă de cea sugerată de SUA, care a propus plafonarea preţurilor petrolului decisă de către ţările consumatoare. Propunerea Washingtonului fusese anunțată înainte de Summitul G7 și este pe agenda discuțiilor. Totuși, Germania a afirmat că o asemenea variantă, ca cea a SUA, este “foarte greu de pus în practică”.

Un oficial din delegația germană a spus că “discutăm încă intens despre cum ar funcționa acest lucru și cum se poate potrivi cu regimurile de sancțiuni americane, britanice, europene și japoneze”. Și președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis că discuțiile sunt în desfășurare, dar “trebuie și vrem să intrăm mai mult în detalii. Vrem să ne asigurăm că scopul este Rusia, nu acela de a ne face viața mai dificilă”.

Tot la Summitul G7, se discută despre posibilitatea interzicerii importurilor de aur din Rusia, într-o nouă încercare de a izola Moscova de economia globală. Franța a anunțat deja că sprijină această măsură.

Sursa: TheGuardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday