Fondul Monetar Internațional arată că economia americană va încetini, pe măsură ce Rezerva Federală va continua să înăsprească politica monetară pentru a ține inflaţia sub control, cu impact asupra cererii și a consumului. Astfel, FMI se așteaptă acum ca PIB-ul SUA să crească cu 2,9% în 2022, în scădere față de prognoza de 3,7% din aprilie. De asemenea, pentru 2023, FMI a redus prognoza la 1,7% de la 2,3%.

În comunicatul privind situația din SUA, experții Fondului atrag atenția că prioritatea politică în SUA trebuie să fie încetinirea rapidă a creșterii salariilor și a prețurilor, “fără a precipita o recesiune”.

“Suntem conștienți că există o cale tot mai îngustă pentru evitarea unei recesiuni în SUA. Economia continuă să-și revină după pandemie, iar șocuri lovesc în economie din cauza invaziei în Ucraina și a carantinelor din China. Alte crize ar face inevitabil ca situația să devină mai dificilă”, a declarat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, care a adăugat că perspectivele au un grad ridicat de incertitudine.

Nigel Chalk, director adjunct în cadrul FMI, explică însă că dacă va fi o recesiune în SUA, aceasta va fi cel mai probabil una scurtă, cu o creștere ușoară a șomajului. 

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday