Prim-ministrul Marii Britanii consideră că Ucraina se află în acest moment sub presiunea consecințelor economice pe care războiul le are asupra întregii lumi, în special în Europa. “Prea multe țări spun că este vorba de un război european care nu este necesar, iar astfel, presiunea va crește pentru a-i încuraja sau chiar forța pe ucraineni să accepte o pace rea”, a spus Boris Johnson.

Acesta consideră că dacă Vladimir Putin va reuşi să își atingă obiectivele din Ucraina, securitatea internațională ar putea simți consecinţe periculoase și “am putea asista la un dezastru economic pe termen lung”. Și săptămâna trecută, Johnson a insistat asupra faptului că Volodimir Zelenski nu ar trebui să fie presat să accepte o “pace proastă” care i-ar permite lui Putin să pregătească o nouă ofensivă ulterior. 

În urmă cu o lună, și premierul Estoniei spunea că Ucraina “trebuie să fie capabilă să negocieze cu Rusia de pe o poziţie de forţă, pentru a evita o pace nefavorabilă, deoarece ar însemna o pace negociată prost pentru noi toți”.

Declarațiile lui Johnson au loc în contextul în care, în ultimele 24 de ore, rușii au reușit să cucerească complet orașul Severodonețk din Luhansk, după patru luni de la începerea invaziei.

Sursă alternativă: Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday