Înaintea summit-ului care va avea loc astăzi la nivelul Uniunii Europene, cancelarul german, Olaf Scholz a declarat în parlamentul german că negocierile dintre Kiev și Moscova nu sunt posibile în acest moment, dar aliații NATO se pot baza pe susținerea Germaniei.

”Securitatea este cea mai fundamentală promisiune pe care un stat o datorează cetățenilor săi. Forțele armate germane vor fi echipate astfel încât să ne poată proteja țara și aliații noștri împotriva oricărui atac”, a spus Scholz .

Acesta a adăugat că un parteneriat este ”de neimaginat în viitorul previzibil cu Rusia agresivă, imperialistă a lui Putin”.

Declarațiile lui Olaf Scholz vin după ce acesta a fost criticat de aliați, în ultimele luni, pentru că ajutorul acordat Ucrainei este prea lent. Ieri, Ucraina a confirmat că armamentul pe care Germania l-a promis a fost livrat. Săptămâna viitoare va avea loc un summit NATO, în care aliații vor discuta despre întărirea flancului estic, dar și despre problemele legate de aderarea Suediei și a Finlandei.

De asemenea, Olaf Scholz a vorbit și despre reconstrucția Ucrainei, despre care crede că “va dura generații” și pentru care propune un nou Plan Marshall. În acest sens, Olaf Scholz l-a invitat pe Volodimir Zelenski la întrunirea G7 pe care Germania o găzduiește duminică. Președintele ucrainean a confirmat prezența, dar nu este clar dacă va merge fizic sau va participa prin videoconferință.

Sursa: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday