Prețul țițeiul Brent a scăzut la 109 dolari pe baril, în tranzacțiile de joi dimineața din Asia, adâncind astfel o amplă mișcare de corecție ce durează deja de două săptămâni. Țițeiul american de referință (WTI) se tranzacționează la 104 dolari pe baril.

Investitorii sunt îngrijorați de comentariile șefului FED, Jerome Powell, care a declarat miercuri că banca centrală americană nu încearcă să creeze o recesiune pentru a opri inflația, ci este pe deplin angajată să țină prețurile sub control, chiar și cu riscul unei încetiniri economice.

Între timp, președintele american Joe Biden a cerut Congresului să suspende temporar taxa federală pe benzină, iar evaluările Consiliului Economic din SUA arată că India și China ar putea cumpăra mai mult petrol rusesc decât credeau anterior Statele Unite, ceea ce ar lăsa mai multe cantități de petrol nerusesc pe piețele globale.

În România, coaliția de guvernare a decis să introducă un mecanism de compansare a prețurilor carburanților, astfel încât prețurile acestora să scadă cu 1 leu/litru.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday