UPDATE 2: Autoritățile anunță că bilanțul deceselor a trecut de o mie, în timp ce alte 1.500 de persoane sunt rănite.

UPDATE: Potrivit CNN și BBC, care citează oficiali locali, cel mai recent bilanț al victimelor indică cel puțin 900 de persoane decedate și 600 de răniți. Este cel mai mortal cutremur care a lovit țara asiatică în ultimele decenii.

Experții transmit că sezonul musonic care se manifestă acum în Afganistan a amplificat pagubele provocate de cutremur. Majoritatea locuințelor tradiționale din regiune sunt făcute din noroi și alte materiale găsite în natură, și sunt astfel deosebit de vulnerabile.

Știrea inițială:

Potrivit Centrului Seismic Mediteranean, seismul s-a produs la ora locală 1.24, la o adâncime de 51 Km. BBC, care citează autoritățile talibane, arată că sunt cel puțin 250 de persoane decedate și 150 rănite, dar acestea avertizează că numărul morților ar putea crește pe măsură ce echipele de salvare și căutare reușesc să dea la o parte ruinele locuințelor dărâmate.

Cele mai multe victime sunt în provincia Paktika, la 200 Km SE de Kabul, în apropierea graniței cu Pakistanul, dar seismul s-a simțit până în India.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday