The Guardian semnalează că majoritatea serviciilor feroviare din Regat vor fi anulate în aceste trei zile. O singură cursă va fi asigurată pe liniile principale din jurul marilor orașe. Și angajații metroului londonez au anunțat că vor protesta în următoarele 24 de ore.

Acțiunea va întrerupe serviciile de transport toată săptămâna, pentru că în zilele fără greve programul va fi redus. De asemenea, în anumite zone din Țara Galilor, Scoția, nordul și sud-vestul Angliei, trenurile nu vor circula în cea mai mare parte a săptămânii.

Reprezentantul angajaților din transport a spus că sursa disputei se leagă de decizia guvernului de a “reduce cu patru miliarde de lire sterline finanțarea căilor ferate naționale, aruncând companiile într-un regim de austeritate“. Încasările transportului feroviar au fost puternic afectate în pandemie, motiv pentru care guvernul a cerut operatorilor “să facă economie“.

Publicația britanică scrie că “cea mai mare grevă din ultimii trei decenii va continua“, după ce negocierile dintre sindicaliștii RMT și angajatori au eșuat. Grant Shapps, ministrul Transporturilor, consideră că acțiunea reprezintă doar interesele lucrătorilor care deja sunt mai bine plătiți: “Este orchestrată de unii dintre cei importanți baroni de sindicat, ceea ce va cauza mizerie și haos pentru milioane de navetiști“.

Sursa: The Guardian.

Foto: William87 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday