Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări de Cod Galben.

Mesajul 1.

Prima avertizare de Cod Galben este valabilă azi, în intervalul 11:00 – 21:00, pentru jumătatea estică a țării, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania. Se vor înregistra intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Vântul va avea viteza la rafală de peste 55-75 km/h și izolat 80 km/h și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, vestul Dobrogei și în extremitatea sudică a Moldovei.

Mesajul 2.

Avertizare de Cod Galben pentru mâine, în intervalul 08:00 – 21:00, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui, unde vântul va avea intensificări cu viteze de 55-75 km/h.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday