Generalul Sir Adrian Bradshaw a făcut această declarație după ce noul șef al Armatei Marii Britanii, generalul Sir Patrick Sanders, a afirmat că Marea Britanie trebuie să se pregătească ”pentru a lupta în Europa”.

Sir Adrian Bradshaw a spus: Da, are perfectă dreptate. Ideea este că, pregătindu-ne în mod corespunzător pentru război, construind o descurajare cu adevărat solidă, vom opri războiul.”

Sir Adrian Bradshaw a explicat și motivul pentru care susține acest lucru. El consideră că Vladimir Putin ”este pregătit să-și asume riscul de a se deda la un război deschis în Europa”. În acest context, oficialul britanic spune că este esențial ca NATO să nu ofere Rusiei niciun avantaj. 

”Trebuie să ne asigurăm că el nu vede o cale, o oportunitate de a lansa ceva împotriva NATO în avantajul său. Nu trebuie să-i oferim acea deschidere, iar ceea ce spune generalul Saunders este ceva ce a fost spus de comandanții militari pentru o mie de ani – dacă vrei pace, pregătește-te de război.”

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday