UPDATE. După numărarea voturilor, coaliţia “Ensemble!” a președintelui Macron va avea 245 de deputaţi în Adunarea Naţională din totalul de 577. Poate face majoritatea cu Les Republicains (dreapta moderată) care au 61 de locuri. Blocul de stânga Nupes, care vizează funcția de prim-ministru pentru comunistul Jean-Luc Melenchon va avea 131 de locuri. Extrema dreaptă, Rassemblement National, va avea 89 de locuri în camera inferioară a Parlamentului Franței.

Toate cele patru exitpoll-uri arată că Ensemble! (“Împreună!”), coaliția de partide din care face parte și cel al lui Emmanuel Macron, nu va obține mai mult de 250 de voturi, din cele 289 necesare pentru a păstra majoritatea în camera inferioară a Parlamentului Francez.

Coaliția NUPES, de stânga, care spijină ascensiunea comunistului Jean-Luc Melenchon pentru funcția de prim-ministru, ar putea obține între 150 și 180 de voturi, potrivit acelorași sondaje, iar Adunarea Național, partidul de extremă-dreapta filo-rus și antieuropean este posibil să obțină între 80 și 100 de locuri, adică 26% din parlament.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday