Doamna Janet Yellen, fost șef al Rezervelor Federale și actual secretar al Trezoreriei (ministru de finanțe) în Administrația Biden, este de părere, că perioada următoare va fi marcată de o creștere constantă și stabilă, chiar dacă mai mică. Consideră că, în ciuda temerilor de recesiune care au dus la o scădere a piețelor de capital, aceasta nu este deloc iminentă iar “economia și piața muncii încep să își revină”. 

Yellen a adăugat că piața muncii din SUA este în cea mai solidă poziție din perioada postbelică, iar inflația, “inacceptabil de mare”, va încetini în lunile următoare.

”A crescut într-un ritm foarte rapid, pe măsură ce economia și-a revenit și am ajuns la ocuparea deplină a forței de muncă. Este firesc acum să ne așteptăm la o tranziție către o creștere constantă și stabilă. Nu cred că o recesiune este inevitabilă.” 

Declarațiile vin în contextul în care prețurile au crescut pe medie cu 8,6% în ultimul an, iar Rezerva Federală a aplicat cea mai dură creștere a dobânzii de referință din ultimii 14 ani – 0,75% într-un singur pas. Președintele FED, Jerome Powell, a lăsat de înțeles că banca centrală a SUA va continua aplicarea de măsuri în situația în care creșterea prețurilor nu încetinește. 

Sursa: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday