Potrivit BBC, mai multe trenuri au fost incendiate în statele inclusiv Bihar și Telangana, unde proteste uriașe au izbucnit după devoalarea plenurilor guvernamentale de a restructura Forțele Armate ale Indiei. Noua schemă se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, care vor fi angajați timp de patru ani în armată, dar, la expirarea perioadei, numai un sfert dintre recruți vor fi păstrați sub contract permanent.

Protestatarii spun că planul guvernului de a angaja soldați pe perioadă determinată le va reduce șansa de a obține o slujbă care asigură un salarii și drept de pensie. De cealaltă parte, guvernul susține că reforma va reduce șomajul dar și cheltuielile militare și a promis că va crea în alte domenii sute de mii de locuri de muncă pentru tinerii din India.

Din cele 1,4 milioane de persoane care trăiesc în India, peste 900 de milioane sunt în vârstă de muncă. Șomajul în zonele urbane este de sub 8%.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday