PHOTO: A photo that appears to show missing American soliders Alex Drueke and Andy Huynh in captivity is being circulated and is being investigated by the State Dept.

Deși Rusia anunțase inițial că nu deține nicio informație despre Alexander Drueke și Andy Huynh, doi veterani americani dispăruți la Harkov, presa de stat rusă a publicat un clip în care aceștia sunt prizonieri și se adresează familiilor.

Mama lui Drueke a confirmat că în videoclip este fiul său, însă este convinsă că a fost constrâns să spună că este bine. “Vorbește ca el. Seamănă cu el. Dar dacă a existat vreodată un videoclip cu el, nu cred nimic din ceea ce a spus, pentru că știu că a fost constrâns să spună acele lucruri.”   

Potrivit The Washington Post, Alexander Drueke, 39 de ani, și Andy Tai Huynh, 27 de ani, ambii din Alabama, au plecat pe 8 iunie într-o misiune periculoasă pe Frontul de Est din Ucraina. Drueke este un veteran al Armatei SUA, iar Huynh a fost încadrat în US Navy. Între timp, un al treilea veteran american este dat dispărut.

Președintele Biden a spus vineri că SUA nu știu unde se află Drueke și Huynh și i-a avertizat pe americani să rămână departe de Ucraina. 

Un alt soldat american care luptă în Ucraina spune că toți sunt conștienți că soarta lor stă în mâinile Rusiei, guvernul Statelor Unite fiind neputincios în această situație. ”Știam că, mergând acolo și luptând pentru guvernul Ucrainei, suntem în pericol și că guvernul Statelor Unite nu ne poate ajuta”, a spus soldatul. Declarația vine după ce un alt soldat american a dispărut, tot săptămâna aceasta.

Sursa: CBS News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday