Serviciul de Informații olandez (AIVD) a anunțat că a reușit să identifice un spion al GRU care urma să efectueze un stagiu de practică și, eventual, să fie angajat la Curtea Penală Internațională. Acest lucru i-ar fi permis să aibă acces la sistemele informatice ale instituției.

”Dacă ofițerul ar fi reușit să fie angajat la CPI, ar fi putut să adune informații acolo și să caute (sau să recruteze) surse și să aibă acces la sistemele digitale ale ICC. În acest fel, ar fi fost capabil să ofere o contribuție semnificativă la informațiile pe care le caută GRU. Putea, de asemenea, să influențeze procedurile penale ale CPI”, transmite AIVD.

Agentul rus s-a prezentat sub o identitate falsă, spunând că este brazilian și că numele său este Viktor Muller Ferreira, născut la 4 aprilie 1989. În realitate, numele său real este Serghei Vladimirovici Cherkasov, născut la 11 septembrie 1985. A fost prins la venirea în Țările de Jos și trimis înapoi în Brazilia. Autoritățile olandeze atrag atenția că agentul “a folosit o identitate de acoperire bine construită”.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday