Comisia Europeană a lansat astăzi două proceduri în instanță, după ce guvernul britanic a publicat la începutul săptămânii un proiect de modificare unilaterală a acordului post-Brexit, stârnind un val de reacții negative din partea liderilor europeni, a autorităților din statul vecin Irlanda, precum și a politicienilor din provincia Irlanda de Nord. Chiar și secretarul american de stat a îndemnat executivul de la Londra ”să continue negocierile cu UE cu bună credință”.

În ciuda demersurilor din justiție, Comisia și-a exprimat dorința de a continua negocierile cu UK. Procesele s-ar putea termina cu amenzi dictate de Curtea Europeană de Justiție.

Potrivit actualelor reglementări, importurile din Regatul Unit în provincia britanică Irlanda de Nord se supun unor controale vamale riguroase. Pentru a nu reintroduce controalele la frontiera Irlandei cu Irlanda de Nord, negociatorii blocului comunitar și al UK s-au înțeles ca teritoriul provinciei să rămână parte a pieței europene, explică Reuters.

Surse alternative: Reuters, CNN.

Foto: Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday