Un raport realizat anual de Universitatea Oxford și Energy and Climate Intelligence Unit (ECIU) din Marea Britanie arată că planurile marilor corporații de reducere a gazelor cu efect de seră sunt “departe de ceea ce este necesar pentru combaterea schimbărilor climatice”, arată Reuters.

Aproximativ jumătate dintre cele mai mari companii din topul Forbes 2000 nu au anunțat încă niciun plan de a ajunge la un raport zero net – punctul în care emisiile de gaze cu efect de seră sunt anulate prin metode de absorbție a dioxidului de carbon din atmosferă. Din cele 702 de companii care au totuși o țintă net zero, două treimi nu au precizat clar cum intenționează să atingă acest obiectiv, ci doar și-au declarat această țintă pentru anul 2050, fără un parcurs sau un obiectiv intermediar, ceea ce face demersul puțin credibil.

Oamenii de știință spun că omenirea ar trebui să reducă la jumătate emisiile în următorii opt ani, pentru a evita o catastrofă climatică. Concluzia raportului este că guvernele vor trebui să impună standarde și reglementări legale pentru a asigura un progres în acest sens.

La summitul ONU de la Glasgow de anul trecut, a fost înființat un grup de experți care să realizeze standardele de reducere a poluării pentru sectorul privat dar și pentru a analiza angajamentele luate de marile companii. Uniunea Europeană se află, de asemenea, în toiul elaborării standardelor de raportare net zero, care urmează să fie adoptate în noiembrie.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday