Potrivit topului World’s Best Cuisines pentru luna iunie, primele cinci poziții din clasamentul celor mai bune bucătării din lume sunt ocupate de state din Uniunea Europeană: Italia (4,78), Grecia (4,75), Spania (4,65), România (4,57) și Franța (4,54). În total, 15 state membre ale blocului comunitar au fost incluse în clasament.

Cele mai populare zece feluri de mâncare din România sunt micii, cozonacul, borșul, pasca, mămăliga, ciorbele de fasole, de burtă și de pui, drobul și covrigii.

TasteAtlas este un ghid de călătorie pentru mâncăruri tradiționale, care adună rețete autentice, recenzii ale criticilor culinari și articole de cercetare despre ingrediente și mâncăruri populare. Clasamentul World’s Best Cuisines este întocmit după evaluarea medie a utilizatorilor celor mai bune 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare din țara respectivă.

Sursă: TasteAtlas.

Foto: Vladescu Bogdan | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday