Președintele a susținut un discurs în cadrul Forumului Educaţiei Financiare, în care a afirmat că în anii de dinaintea pandemiei (când la guvernare era PSD, dar fără a-i numi direct pe social-democrați), “România a avut un puternic parcurs prociclic, cu politici bazate pe consum și deficite bugetare”.

Klaus Iohannis a adăugat și faptul că “pandemia și criza economică aferentă ne-au prins nepregătiți în planul finanțelor publice, cu cel mai mare deficit din Uniune în 2019, iar acest parcurs a favorizat și creșterea rapidă a datoriei publice”. Astfel, din această cauză, România s-a îndepărtat de obiective de țară strategice, inclusiv aderarea la Zona Euro, argumentează președintele care spune că în prezent este și mai dificilă ajustarea luptei împotriva inflației aflate în continuă creștere.

Președintele afirmă și că, 15 ani de la aderarea la UE, România este cu mult în urmă la incluziunea sau intermedierea financiară: “În acest moment sunt emise aproape 20 de milioane de carduri bancare, iar sectorul e-commerce a depășit 6 miliarde de euro. Dar încă ne aflăm mult sub media europeană a populației care face cumpărături online”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday