Prețul țițeiul Brent a atins 124 de dolari pe baril în tranzacțiile din această dimineață din Asia, după ce China a anunțat o creștere a exporturilor cu aproape 17% față de aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru sugerează o cerere mai mare de țiței, pe fondul scăderii producției din Rusia și a embargoului impus de mai multe state occidentale.

De asemenea, cererea de carburanți în SUA a crescut, iar majorarea de producție oferită de OPEC este sub așteptări. În ultimul an, Administrația Biden a injectat până acum pe piețele de mărfuri, din rezervele naționale, 74 de milioane de barili, pentru a determina o mai mare stabilitate a prețurilor.

Experți citați de Reuters preconizează o creștere a prețului țițeiului până la maximele de 130 de dolari pe barili, atinse în luna martie, cele mai mari niveluri de preț din ultimii 14 ani.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday