În intervenția sa de aseară Volodimir Zelenski a spus despre bătălia de la Severodonețk că “este o bătălie acerbă, foarte dificilă, probabil una dintre cele mai dificile din acest război. Sunt recunoscător tuturor celor care apără această direcție. În multe feluri, acolo se decide soarta Donbasului nostru.”


Frontul de Est. Armata rusă a continuat ofensiva din interiorul și din jurul orașului Severodonețk, încercând simultan ocolirea pozițiilor ucrainene, pentru a evita necesitatea de a traversarâul Siverski Doneț, puternic fortificat.

Liveuamap, care centralizează surse diverse, inclusiv raportări de pe rețelele de socializare indică bombardamente pe toată linia de contact. Deși sursele ruse susțin că rușii ar controla în totalitate Severodonețk, sunt indicații că ucrainenii preferă să facă raiduri de noapte împotriva trupelor ruse, tactica lor fiind aceea de a provoca cât mai multe pierderi.

Comandamentul ucrainean a raportat joi dimineață că Armata Ucraineană a respins șapte atacuri terestre în ultimele 24 de ore, reușind să distrugă mai multe tancuri și blindate rusești.

Frontul de Sud. Forțele ruse își intensifică operațiunile în nord-vestul regiunii administrative Herson, ca răspuns la recentele ofensive ucrainene. Totuși, niciun avans confirmat, în ultimele 24 de ore.

Sursă alternativă: ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday