Kathy Hochul, guvernatorul statului New York, a semnat un pachet legislativ format din zece legi pentru înăsprirea regimului armelor și munițiilor. Limita de vârstă pentru persoanele care vor să dețină o armă semiautomată a fost ridicată de la 18 la 21 de ani, la fel ca în cazul pistoalelor. 

Printr-o altă lege, dreptul de a cumpăra vestele antiglonț și alte echipamente asemănătoare de protecție este destinat doar forțelor de ordine și altor profesii conexe. De asemenea, rețelele de socializare vor fi obligate să aibă politici transparente la modul în care răspuns la discursurile instigatoare la ură.

Pachetul de legi a fost votat de parlamentul statului după atacurile la supermarketul din Buffalo și la școala din Uvalde, comise de doi tineri în vârstă de 18 ani. În primul incident, atacatorul a împușcat mortal zece persoane, iar în cel de-al doilea, și-au pierdut viața 19 elevi și doi profesori.

După adoptarea acestor inițiative, legislația statului New York se aliniază cu cea a statelor Florida, Hawaii, Illinois, Vermont sau Washington. Un demers similar de ridicare a limitei de vârstă pentru deținerea de arme a fost blocat în instanță în California.

Surse alternative: Reuters, Politico

Sursa foto: Twitter Governor Kathy Hochul

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday