Casa Albă a transmis într-un comunicat de presă lista cu propunerile de ambasadori ai SUA în diferite state. Pentru România, Joe Biden a nominalizat-o pe Kathleen Ann Kavalec, șef al Misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina din 2019.

Potrivit site-ului guvernului american, în cadrul OSCE, Kavalec a ocupat mai multe posturi și a fost responsabilă pentru Rusia și Afaceri politice și regionale.

Între 2010 și 2013, a fost șef adjunct al misiunii și delegat permanent adjunct la Misiunea SUA la Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) la Paris.

În perioada 2009-2010, a fost coordonator adjunct pentru asistența SUA în Europa, Eurasia și Asia Centrală. Misiunile sale din străinătate au inclus turnee în Ucraina și Rusia.

A absolvit Universitățile Berkeley din California și Georgetown din Washington. Vorbește limbile rusă, franceză, spaniolă, portugheză, română și ucraineană.

Surse: The White House, US Department of State, OSCE.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday