UEFA a emis în această seară o declarație de presă prin care își “cere scuze sincere fanilor pentru evenimentele nefaste din finala Champions League” și “tuturor spectatorilor care au trebuit să experimenteze sau să fie martori la evenimente înspăimântătoare și supărătoare din finalei UEFA Champions League, de pe Stade de France, pe 28 mai 2022 la Paris”. 

Forul european al fotbalului a mai anunțat că imediat după finalul partidei, a cerut o investigație independentă “pentru a identifica deficiențele și responsabilitățile tuturor entităților implicate în organizarea finalei (…) Evaluarea își propune să identifice orice probleme sau lacune în implementarea și desfășurarea operațiunilor și să evalueze rolurile și responsabilitățile tuturor entităților implicate și adecvarea răspunsului acestora la evenimente”. Concluziile anchetei vor fi făcute publice, din motive de transparență.

Finala Champions League de pe 28 mai a început cu mai mult de 30 de minute întârziere, după ce suporterii s-au bătut cu poliția franceză, care a intervenit cu gaze lacrimogene. Inițial, autoritățile franceze și UEFA au dat vina inițial pe sosirile întârziate și biletele false pentru scenele haotice, iar ministrul de Interne a insistat că a fost doar vina fanilor englezi.

Clubul Liverpool a cerut atunci o investigație oficială a incidentelor din afara stadionului și a transmis că este extrem de dezamăgit de organizarea evenimentului sportiv.

Partida a fost câștigată de către Real Madrid, în urma golului înscris de brazilianul Vinicius Junior în minutul 59. Pentru madrileni, a fost ediția cu numărul 14 câștigată.

Sursa: Comunicatul UEFA, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday