Directorul executiv al Tesla a transmis într-un e-mail obținut de Reuters că trebuie să reducă 10% din numărul angajaților întrucât are ”o presimțire foarte rea”, în ceea ce privește economia. Mesajul pe care Musk l-a trimis directorilor din fabricile Tesla, a fost intitulat Întrerupeți toate angajările la nivel mondial”. 

Această decizie vine la câteva zile după ce Musk le-a cerut angajaților săi să se întoarcă la munca în birouri sau să plece definitiv. Bilanțul anual al Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA arată că Tesla și filialele sale aveau la sfârșitul anului 2021 aproape 100.000 de angajați. 

După anunțul miliardarului, acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 8% până la ora 18:00 (ora României) în tranzacțiile americane și continuă trendul descendent. Deși cererea de mașini Tesla a rămas semnificativă, fabricile nu au reușit încă să își majoreze producția. În acest context, analistul NordLB din Hanovra, Frank Schwope a declarat că: “Este întotdeauna mai bine să introduci măsuri de austeritate în vremuri bune decât în ​​vremuri rele. Văd declarațiile ca pe un avertisment și o măsură de precauție”.

În ciuda creșterii înregistrate în 2021 în ceea ce privește vânzarea de mașini, previziunile lui Elon Musk par realiste. Inflația din SUA a atins maximul ultimilor 40 de ani, iar acest lucru a determinat creșterea prețurilor pentru americani. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday