Revista Forbes a estimat averea americanului la peste un miliard de dolari, astfel că baschetbalistul devine primul jucător încă în activitate care ajunge miliardar. Performanța a fost atinsă doar de Michael Jordan, dar la 11 ani după ce și-a încheiat cariera profesionistă.

Forbes amintește că anul trecut LeBron a realizat câștiguri de 121 de milioane de dolari, fiind al doilea cel mai bine plătit sportiv după fotbalistul Lionel Messi de la PSG. Jurnaliștii explică faptul că cea mai mare parte a averii sale nu provine din salariile încasate la echipele de club, ci din investiții și drepturile de imagini. 

LeBron James a fondat acum doi ani Spring Hill, o companie de divertisment, și deține o parte din lanțul de pizzerii Blaze. Din 2011, este acționar minoritar în cadrul grupului de investiții Fenway, care are în proprietate clubul de fotbal Liverpool și echipa de baseball Boston Red Sox.

În vârstă de 37 de ani, a jucat până acum la LA Lakers, Cleveland Cavaliers și Miami Heat. A câștigat patru campionate NBA și de tot patru ori a obținut titlul de MVP în NBA. Totodată, are două medalii olimpice de aur și 18 prezențe în echipele All-Star.

Surse alternative: Forbes, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday