La începutul lunii martie, în contextul declarării stării de urgență, autoritățile moldovene au suspendat difuzarea programelor de știri și de analiză ale posturilor rusești, însă măsura avea caracter temporar. Astăzi Parlamentul Republicii Moldova a adoptat definitiv ”legislația pentru combaterea dezinformării”, care prevede o interdicție permanentă a acestor emisiuni.

Modificarea în cauză arată: ”Codul Audiovizualului a fost completat cu prevederi conform cărora furnizorii de servicii media nu vor difuza, iar distribuitorii de servicii media nu vor retransmite programe audiovizuale de televiziune și de radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care au fost produse în alte state decât statele membre ale Uniunii Europene, Statele Unite ale Americii, Canada și statele care au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră, cu excepția filmelor și a emisiunilor de divertisment care nu au un conținut militarist”.

Astfel, televiziunile și posturile de radio care emit pe teritoriul Republicii Moldova vor mai putea difuza numai emisiuni de divertisment realizate în Rusia, iar nu emisiuni de știri sau de analiză. Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 54 de voturi ”pentru” din 101 posibile și mai trebuie promulgată de către președintele Maia Sandu.

Pe parcursul ultimelor săptămâni au avut loc mai multe explozii și incidente pe teritoriul regiunii Transnistria, unele dintre ele descrise de către autoritățile de la Chișinău ca acte de provocare din partea separatiștilor.

Sursă alternativă: Barrons

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday