De ajutorul financiar în valoare de 700 de lei vor beneficia 3,3 milioane de persoane, “afectate de creşterea preţurilor la utilităţile publice şi bunuri de consum, în special hrană, aflaţi în risc de excludere socială”. Este vorba despre pensionari ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei. La începutul ședinței de guvern, premierul Ciucă a afirmat că de această sumă vor beneficia cei cu pensii sub 2.500 de lei, însă guvernul a revenit ulterior asupra informației și a precizat că sunt vizate pensiile sub 2.000 de lei. 

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a explicat că impactul financiar pentru acest ajutor este de 2,3 miliarde de lei. Banii vor fi acordați o singură dată, în iulie. Conform Ministerului Muncii, măsura face parte din Pachetul Sprijin pentru România, care mai prevede, printre altele, și acordarea de vouchere electronice în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, adică de patru ori în acest an, persoanelor cu venituri mici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday