Guvernatorul local al regiunii Luhansk, Serghei Gaidai, a transmis printr-o postare pe aplicația Telegram că trupele ruse au lansat marți un atac aerian asupra orașului Severodonețk din estul Ucrainei, lovind un rezervor de acid azotic.

Oficialul i-a îndemnat pe localnici să nu părăsească adăposturile anti-bombă din cauza riscului de a inhala vaporii toxici emanați de rezervorul de acid. Gaidai a postat, de asemenea, o fotografie în care un nor mare cu nuanțe roșiatice putea fi văzut deasupra blocurilor din oraș. Oficialul nu a oferit momentan și un bilanț al eventualelor victime.

Lovitură aeriană la Severodonețk. Au lovit un rezervor cu acid azotic la o fabrică chimică. Nu ieșiți din adăposturi! Acidul azotic este periculos dacă este inhalat, înghițit și dacă intră în contact cu pielea și mucoasele. Pregătiți măști de protecție!, i-a sfătuit Gaidai pe locuitorii orașului.

Anton Gerașcenko, un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a distribuit un mesaj similar pe Telegram, alături de o imagine cu nori mari și roșii de fum, care se ridică deasupra clădirilor. Amintim că oficiali ucraineni au confirmat astăzi că forțele ruse au pătruns în Severodonețk, dar au precizat că orașul nu este ocupat în întregime. 

Surse: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday