Din calculele guvernului, vor fi obținute cinci miliarde de lire sterline în următoarele 12 luni, care să fie folosiți într-o schemă de 15 miliarde pentru ajutorarea gospodăriilor.

Conform planului, toate gospodăriile vor primi 400 de lire sterline, în octombrie. În plus, persoanele cu dizabilități vor mai primi 150 de lire, iar pensionarii 300 de lire.

Pe lângă suma de 400 de lire, opt milioane de gospodării cu venituri mici vor mai primi 650 de lire plătite în două tranșe, în iulie și octombrie.

Pachetul a fost propus la insistențele societății civile. El înlocuiește schema anunțată în februarie, în baza căreia gospodăriile ar fi primit reduceri la facturi cu condiția să returneze diferența în rate.

Potrivit Office for Budget Responsibility, standardele nivelului de trai sunt la cel mai scăzut nivel din 1950, întrucât inflația a ajuns la cea mai mare valoare din ultimii 40 de ani (a fost 9% în aprilie), iar creșterile salariale nu au mai ținut pasul. Marți, șeful autorității de reglementare în energie a declarat că se așteaptă ca facturile să crească cu până la 40% din luna octombrie, până la o medie de 2.800 de lire.

Companiile din domeniul energiei au înregistrat anul trecut un profit de 32 de miliarde de lire, potrivit CNN. După anunțul guvernului, acțiunile acestora se tranzacționau în scădere.

Surse alternative: BBC, Reuters

Sursa foto: Aoutphoto | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday