Anunțul a fost făcut de către Igor Konașenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, citat de presa națională. Informația a fost preluată și de presa britanică, cu precizarea că nu a putut fi verificată din surse independente.

Konașenkov a explicat că zona portuară a fost deminată și demilitarizată, fiind înlăturate peste 12 mii de corpuri explozive și piese de armament. A spus că în următoarele zile va avea loc și prima plecare a unei nave din port, după mai bine de trei luni de război. O navă va transporta trei mii de tone de metal către portul rusesc Rostov-pe-Don, într-o călătorie de circa 170 de kilometri spre est.

De asemenea, șeful Centrului Național de Control al Apărării Ruse a anunțat ieri că rușii vor să deschidă un ”coridor umanitar” de la Mariupol și până în largul Mării Negre, care să poată fi folosit în siguranță de către navele comerciale. Acesta ar urma să aibă 185 de kilometri lungime și 3,2 kilometri lățime.

Surse alternative: BBC, The Guardian, TASS

Sursa foto: TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday