Parchetul General anunță că procurorii nu au un suspect în ancheta privind asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan, din luna mai a anului trecut. “Din punct de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), până în acest moment nu s-a dispus continuarea urmării penale față de o persoană”, precizează procurorii.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție subliniază că, până la acest moment, nu au fost confirmate informațiile privind implicarea victimei în activități de crimă organizată. O parte dintre precizările procurorilor: 

  • Au fost audiate peste 400 de persoane şi au fost efectuate percheziții domiciliare și percheziții informatice pe un număr important de dispozitive (35).
  • Au fost dispuse și finalizate multiple (18) constatări balistice, fizico-chimice, traseologice și expertize genetice.
  • S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziția materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice. S-au realizat determinări cantitative ale materialului exploziv care a cauzat decesul victimei.
  • S-a stabilit traseul victimei în perioada de interes, printre altele prin vizualizarea imaginilor obținute din camerele de supraveghere din municipiul Arad.
  • Au fost analizate relațiile comerciale derulate de victimă. Situaţia economică şi financiară  a societăţilor în care era implicat nu a relevat vulnerabilităţi şi acţiuni cu risc de escaladare violentă, la nivelul mijloacelor folosite pentru comiterea faptei.

Reamintim, mașina lui Ioan Crișan a explodat în parcarea unui supermarket la finalul lunii mai 2021, iar bărbatul a murit carbonizat. Inclusiv SRI a participat la anchetă și a anunțat că a prelevat probe din mașină. Ulterior, Parchetul General a preluat ancheta. Inclusiv Europol participă la cercetări.

Comunicatul integral

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday