Jumătate din Germania se află sub alertă de vreme deosebit de severă, iar potrivit presei locale, cel puțin două tornade s-au format în Renania de Nord-Westfalia, dintre care una a provocat pagube severe în orășelul Paderborn, așa cum indică și imaginile de pe rețelele de socializare.

Potrivit autorităților, 40 de persoane au fost rănite, dintre care 10 grav, iar valoarea pagubelor depășește câteva milioane de euro. Au fost smulse acoperișuri, iar numeroși copaci au fost doborâți. Totodată, a fost grav afectat transportul public local, inclusiv circulația trenurilor. Poliția le-a cerut oamenilor să rămână acasă, dacă este posibil.

Anterior, și în cartierul Lippstadt din Hellinghausen, vârful unei biserici s-a prăbușit din cauza furtunii puternice. Ca urmare a furtunilor, operatorul feroviar Deutsche Bahn a impus restricții de circulație privind serviciile pe distanțe lungi, iar regiunea Renania de Nord-Westfalia este vizată în special.

Sursă: Bild

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday