SUA. Un “supremațist-alb”, în vârstă de doar 18 ani, a deschis focul într-un supermarket din Buffalo (New York), împușcând 13 oameni, dintre care zece au murit.

Atacul s-a produs sâmbătă după amiază, la ora locală 14.30. Inițial bărbatul, îmbrăcat în echipament militar, a deschis focul la întâmplare asupra oamenilor din parcarea unui supermarket. Ulterior, el a intrat înăuntru, continuând să tragă la întâmplare.  âAtacatorul și-a transmis crima în direct pe o rețea de socializare. Aceasta este motivată rasial, potrivit FBI, suspectul venind de la sute de kilometru distanță pentru a împușca persoane de culoare într-o comunitate în care acestea sunt predominante.

Dintre cele 13 persoane împușcate, 11 erau de culoare iar două caucaziene, patru fiind angajați ai magazinului. Un paznic a deschis focul asupra atacatorului, dar acesta purta vestă antiglonț. L-a împușcat mortal pe paznic, iar apoi a continuat să tragă în oameni.

În momentul în care poliția a ajuns la locul incidentului atacatorul și-a pus pistolul la gât, dar ofițerii l-au convins să se predea.

A fost arestat la fața locului și trimis în judecată în aceeași zi, sub acuzația de crimă cu premeditare. S-a prezentat în instanță îmbrăcat într-un soi de rochie din hârtie albă și purtând o mască facială tot albă.

Folosim cookies