Atacul s-a produs sâmbătă după amiază, la ora locală 14.30. Inițial bărbatul, îmbrăcat în echipament militar, a deschis focul la întâmplare asupra oamenilor din parcarea unui supermarket. Ulterior, el a intrat înăuntru, continuând să tragă la întâmplare.  âAtacatorul și-a transmis crima în direct pe o rețea de socializare. Aceasta este motivată rasial, potrivit FBI, suspectul venind de la sute de kilometru distanță pentru a împușca persoane de culoare într-o comunitate în care acestea sunt predominante.

Dintre cele 13 persoane împușcate, 11 erau de culoare iar două caucaziene, patru fiind angajați ai magazinului. Un paznic a deschis focul asupra atacatorului, dar acesta purta vestă antiglonț. L-a împușcat mortal pe paznic, iar apoi a continuat să tragă în oameni.

În momentul în care poliția a ajuns la locul incidentului atacatorul și-a pus pistolul la gât, dar ofițerii l-au convins să se predea.


A fost arestat la fața locului și trimis în judecată în aceeași zi, sub acuzația de crimă cu premeditare. S-a prezentat în instanță îmbrăcat într-un soi de rochie din hârtie albă și purtând o mască facială tot albă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday