Rival chinez al modelului 737 Max de la Boeing, respectiv al A320neo de la Airbus, și-a încheiat primul zbor de testare înainte de a fi livrat primilor clienți. Avionul C919 este dezvoltat de Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) a decolat sâmbătă de pe aeroportul Pudong din Shanghai și a zburat timp de peste trei ore.

Potrivit site-ului companiei, aeronava C919 are o capacitate de la 158 la 168 de locuri și o autonomie de 4.075 – 5.555 de kilometri. Zborul inaugurat al C191 a fost efectuat pe 5 mai 2017. În decembrie 2020, aeronava a intrat în procesul de certificare a Administrației Aviației Civile din China. COMAC a obținut un total de 815 comenzi de la 28 de clienți pentru această aeronavă, dezvoltată independent de China. Avionul urmează să fie livrat inclusiv către China Eastern Airlines.

Producția de avioane din China a fost afectată de probleme legate de certificare, deoarece regulile dure de export din SUA au întârziat livrarea pieselor de schimb.

Surse: Reuters, COMAC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday