Partenerul de viață al primului ministru al Noii Zeelande, Clarke Gayford, a fost testat pozitiv pentru Covid duminica trecută, iar Jacinda Ardern a fost în carantină de atunci. Vineri seara a dezvoltat simptome, iar în urma testării a fost confirmată pozitiv. Are simptome moderate și se va izola o săptămână, timp în care guvernul său are planificate adoptarea planurilor de reducere a emisiilor de carbon și bugetul.

Aceasta este o săptămână de hotar pentru guvern și sunt dezamăgită că nu pot participa. Planul nostru de reducere a emisiilor stabilește calea pentru atingerea obiectivului nostru de zero carbon, iar bugetul se adresează viitorului și securității pe termen lung a sistemului de sănătate din Noua Zeelandă“, a precizat Ardern.

Anunțul biroului de presă al Premierului vine la câteva zile după ce autoritățile au decis relaxarea controalelor stricte la granițele țării. Noua Zeelandă a înregistrat rate foarte scăzute de mortalitate asociate Covid-19 în pandemie iar speranța de viață a crescut. De asemenea, măsurile luate de autorități au reușit să mențină o rată scăzută a șomajului și au protejat economia.

Sursă: The Guardian.

Foto: Instagram.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday