Nu este clar câte cazuri au fost depistate, dar presa de stat scrie că au fost identificate mai multe persoane infectate cu varianta Omicron, în capitala Phenian. Un focar de Covid-19 s-ar putea dovedi cumplit pentru Coreea de Nord, atrage atenția CNN, întrucât infrastructura de sănătate a țării nu este pregătită să facă față unui număr mare de pacienți.

Kim Jong Un a ordonat măsuri de izolare în toate orașele și distribuirea materialelor medicale pe care partidul le-a stocat în caz de urgență Covid. De asemenea, liderul suprem a cerut impunerea unor măsuri antiepidemice de “urgență maximă”, deși nu este clar ce implică acestea.

Până în prezent, Coreea de Nord a prevenit un focar de cazuri de Covid-19 datorită aplicării unor măsuri drastice, cum ar fi închiderea granițelor încă din ianuarie 2020. Totuși, statul nu a procurat niciun vaccin împotriva coronavirusului, deși este eligibil pentru programul Covax al OMS. În februarie, ONU a făcut apel la comunitatea internațională pentru a furniza Coreei de Nord 60 de milioane de doze.

Oficial, Coreea de Nord nu a raportat până acum niciun caz de coronavirus, dar este puțin probabil ca o astfel de situație să fie posibilă într-o țară de aproximativ 25 de milioane de locuitori.

Sursa: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday