O aeronavă a Forțelor Aeriene Române a efectuat o misiune de transport umanitar pentru a prelua doi pacienți ucraineni din Polonia. Aceștia vor fi internați la București, pentru tratamente de recuperare medicală.

MApN a anunțat ”O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat astăzi, 11 mai, o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Rzeszów–Jasionka (Polonia) – Otopeni.” Misiunea a vizat preluarea a doi pacienți ucraineni, în vârstă de 29, respectiv 41 de ani, care vor fi internați la București, pentru tratamente de recuperare medicală.

Ambasada Ucrainei în România a înaintat solicitarea de transport către Departamentul pentru Situații de Urgență, având în vedere Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, folosind platforma Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienți din Ucraina către țările membre. Aeronava a aterizat în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17.15.

Folosim cookies