Bloomberg este prima publicație majoră care confirmă pregătirile pentru probabil cel mai dur pas pe care UE urmează să îl facă în sancționearea economică a Rusiei. Comisia Europeană urmează să propună o interdicție totală asupra importurilor de petrol rusesc, dar aceasta va intra în vigoare treptat, urmând ca până la sfârșitul anului țările membre să nu mai importe deloc petrol din Rusia.

De asemenea, UE va propunerea scoaterea din SWIFT (sistemul internațional de plăți) a altor bănci din Rusia și Belarus. Aceasta ar fi a șasea rundă de sancțiuni adoptate de statele UE, dar o decizie în acest sens trebuie luată la o întâlnire ce va avea loc săptămâna viitoare între țările membre.

Inițial Germania s-a opus unui embargou total asupra țițeiului rusesc, arătând că poate renunța la acesta la finalul anului 2022. Nu este clar dacă Ungaria, care a refuzat de asemenea să impună un embargou Rusiei, și-a schimbat punctul de vedere.

Sursa: Bloomberg

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday