Campion de șase ori la Turnee de Grand Slam, fostul sportiv german a fost găsit vinovat de evaziune fiscală și încălcare a legilor britanice privind insolvența, după ce și-a declarat falimentul personal în 2017, datorând creditorilor aproape 50 de milioane de lire sterline.

Cazul s-a centrat pe falimentul lui Becker din iunie 2017, ca urmare a unui împrumut de 4,2 milioane de euro pentru o proprietate de lux din Mallorca, Spania, pe care nu l-a mai putut returna. La începutul acestei luni, după două săptămâni de audieri și analiză a probelor, Becker a fost găsit vinovat pentru patru capete de acuzare, inclusiv pentru faptul că nu și-a lichidat bunurile personale (printre care și trofee de Grand Slam) pentru a încerca să-și stingă datoriile. În total, a ascuns bunuri și proprietăți în valoare de 1,5 milioane de euro și nu a mai menționat faptul că deține acțiuni la o firmă de tehnologie. De asemenea, fostul tenismen a trimis 390 de mii de lire sterline din contul său de afaceri către alte persoane. 

De-a lungul carierei de 15 ani (1984-1999), Boris Becker a fost lider mondial în clasamentul ATP în 1991 și de șase ori campion la competiții de Grand Slam. Palmaresul său include alte 49 de turnee câștigate, o medalie de aur la Jocurile Olimpice și titlul de cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon (1985). 

Sursă: BBC

Folosim cookies