Campion de șase ori la Turnee de Grand Slam, fostul sportiv german a fost găsit vinovat de evaziune fiscală și încălcare a legilor britanice privind insolvența, după ce și-a declarat falimentul personal în 2017, datorând creditorilor aproape 50 de milioane de lire sterline.

Cazul s-a centrat pe falimentul lui Becker din iunie 2017, ca urmare a unui împrumut de 4,2 milioane de euro pentru o proprietate de lux din Mallorca, Spania, pe care nu l-a mai putut returna. La începutul acestei luni, după două săptămâni de audieri și analiză a probelor, Becker a fost găsit vinovat pentru patru capete de acuzare, inclusiv pentru faptul că nu și-a lichidat bunurile personale (printre care și trofee de Grand Slam) pentru a încerca să-și stingă datoriile. În total, a ascuns bunuri și proprietăți în valoare de 1,5 milioane de euro și nu a mai menționat faptul că deține acțiuni la o firmă de tehnologie. De asemenea, fostul tenismen a trimis 390 de mii de lire sterline din contul său de afaceri către alte persoane. 

De-a lungul carierei de 15 ani (1984-1999), Boris Becker a fost lider mondial în clasamentul ATP în 1991 și de șase ori campion la competiții de Grand Slam. Palmaresul său include alte 49 de turnee câștigate, o medalie de aur la Jocurile Olimpice și titlul de cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon (1985). 

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday