Agenția Reuters scrie că videoclipuri cu muncitori care ridică garduri de doi metri înălțime în jurul zonelor rezidențiale din cel mai mare oraș chinez s-au viralizat pe rețelele de socializare, stârnind un val de reacții critice. În mai multe dintre clipuri, pot fi văzuți și locatarii care încearcă să se opună. 

Reuters notează că o notă informativă a autorităților locale, emisă sâmbătă, anunțat impunerea unei ”carantine dure” în unele zone. Corespondentul agenției de presă a văzut la fața locului garduri ridicate pe o stradă din Shanghai, precum și polițiști care instalau blocaje rutiere și le cereau oamenilor să se întoarcă acasă.

Astfel de bariere sunt construite în jurul structurilor desemnate ”zone sigilate”, în care cel puțin o persoană a fost testată pozitiv cu COVID-19, ceea ce înseamnă că tuturor celorlalți le este interzis să-și părăsească locuințele.

Shanghaiul se confruntă de mai multe săptămâni cu răspândirea accelerată a cazurilor de coronavirus, lucru care a determinat autoritățile să ia măsuri de izolare și carantină foarte dure, ceea ce a stârnit un val de critici de la comunitatea locală și de la opinia publică internațională. Săptămânile trecute, au avut loc ciocniri între rezidenți și forțele de ordine.

Din cauza restricțiilor, accesul la serviciile medicale sau la magazinele alimentare a fost puternic îngrădit, au afectat economia provocând suspendarea activității în fabrici și afectând lanțurile de aprovizionare la nivel mondial.

Shanghai efectuează zilnic teste COVID-19 în tot orașul și accelerează transferul cazurilor pozitive către unitățile centrale pentru a opri transmiterea virusului în afara zonelor de carantină. În ultima săptămână, autoritățile au transferat, comunități întregi, inclusiv persoane neinfectate, spunând că trebuie să-și dezinfecteze casele, potrivit mărturiilor locuitorilor și postărilor de pe rețelele de socializare.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday