Autoritățile chineze informează că incidentul a avut loc duminică la ora locală 14:56 (ora 9:56, ora României) la o școală gimnazială din provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei. La momentul prăbușirii acoperișului, o echipă de volei feminin se antrena în sala de sport. Inițial, acolo se aflau 19 persoane, dintre care patru au reușit să se evacueze.

Reuters scrie că martorii oculari spun că echipa era formată din eleve din clase diferite, minore, care doar ce se întorseseră la școală după o competiție de volei din alt oraș.

O anchetă preliminară arată că muncitorii au folosit în mod ilegal perlit (un mineral care absoarbe apa) în construcția acoperișului sălii de sport. În urma ploilor persistente, acoperișul a absorbit apa, devenind mai greu, provocând astfel prăbușirea acestuia. Provincia Heilongjiang și mai multe regiuni ale Chinei au fost afectate de ploi abundente weekendul trecut.

Reuters mai informează că persoanele implicate în construcția acoperișului școlii au fost reținute de autoritățile chineze.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday