Potrivit mai multor agenții oficiale ruse, Rustam Minnekaev, comandantul interimar al Districtului Militar Central al Armatei Ruse, a declarat că “în cadrul celei de-a doua etape a operațiunii speciale care a început săptămâna aceasta, Armata Rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbasului și a tot sudului Ucrainei, printr-un coridor terestru spre Crimeea. Controlul asupra sudului Ucrainei va influneța decisiv economia ucraineană și va deschide o cale de ieșire din Transnistria, unde există de asemenea fapte de oprimare a populației de limbă rusă”, a spus comandantul militar. Declarația a fost făcută vineri, la reuniunea anuală a Uniunii Industriilor de Apărare din Regiunea Sverdlovsk.

Ministrul de Externe al Rusiei a anunțat pe 19 aprilie începerea fazei a doua a ceea ce Rusia numește “operțiunea militară specială” în Ucraina. În realitate, Rusia a deschis o invazie pe scară largă pe 24 februarie, dar a fost nevoită să abandoneze atacurile asupra Kievului. De asemenea, înaintarea Armatei Ruse spre Nikolaev și Odesa, care ar permite închiderea ieșirii ucrainene la Marea Neagră și un coridor spre Transnistria, s-a oprit de mai multe săptămâni în zona Herson. Pe Frontul de Sud, militarii ruși au construit poziții defensive și înregistrează hărțuiri ale Armatei Ucrainene.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday