Frontul de Est. În ultimele 24 de ore, Armata Rusă a avansat, dar limitat în localitățile cheie din Donbas Rubijne și Popasna, precum și în jurul Izium. ISW arată că astfel de ofensive aduc însă costuri destul de mari pentru forțele ruse, iar Statul Major ucrainean a raportat că un grup tactic de batalion avariat în astfel de atacuri în jurul Harkov s-a retras în Belgorod (Rusia) din cauza pierderilor grele.

Frontul de Sud. Forțele ruse au făcut însă progrese semnificative la Mariupol împotriva apărătorilor ucraineni rămași în Uzina Azovstal și au anunțat planuri pentru o paradă de Ziua Victoriei pe 9 mai în oraș.

La Herson, rușii au atacat pozițiile ucrainene din Oleksandrivka, la vest de oraș, dar ISW consideră că acest tip de acțiuni au sensul de a reduce presiunea ucraineană asupra orașului Herson și nu reprezintă operațiuni menite să permită reluarea unei ofensive majore către Nikolaev.

Analiza integrală ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday