În timpul dezbaterii, candidata extremistă Marine Le Pen l-a felicitat pe Macron pentru măsurile pe care le-a întreprins pentru a ajuta poporul Ucrainei “în numele Franței”, dar s-a declarat împotriva sancțiunilor UE impuse Rusiei, despre care spune că “vor face un rău enorm poporului francez”.

Macron a atacat-o pe Le Pen pentru susținerea arătată Rusiei chiar și după anexarea Crimeei, precum și cu faptul că partidul ei a primit împrumuturi de la bănci rusești. “Sunteți dependentă de puterea Rusiei și de domnul Putin”, i-a reproșat Macron. “Sunt o femeie perfect liberă” i-a replicat Marine Le Pen, care i-a reamintit lui Macron că și el l-a primit pe liderul rus la Versailles.

Despre acuzația privind intenția de a scoate Franța din UE, Le Pen a spus: “Vreau o Comisie Europeană care să respecte națiunile suverane – vreau să schimb UE, nu să o părăsesc”. “Nu poți schimba singur regulile unui club de 27 de membri, doar pentru că ești Marine Le Pen”, i-a replicat Macron. “Proiectul tău este un proiect care ar micșora Franța”, a continuat actualul președinte.

Potrivit unui sondaj rapid realizat de Elabe pentru BFM TV imediat după dezbatere 59% dintre telespectatorii intervievați l-au considerat pe Macron mai convingător decât Le Pen. În 2017, aceeași firmă de sondaje a constatat că 63% dintre cei chestionați l-au considerat pe Macron mai convingător. Acum cinci ani, el a primit 66% din voturi în turul al doilea.

Sondajele privind intențiile de vot pentru alegerile din 24 aprilie 2022 estimează că Macron va câștiga, dar la o diferență mult mai mică, cu aproximativ 55% din voturi.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday