Președintele ucrainean a declarat pentru CNN că țara sa nu este dispusă să renunțe la teritoriile intens disputate în partea de est a țării pentru a pune capăt războiului cu Rusia. A adăugat în acest sens că armata ucraineană este pregătită să lupte cu cea a Rusiei în regiunea Donbas.

Volodimir Zelenski a declarat că nu are nicio garanție că Rusia nu va încerca din nou să cucerească Kievul, chiar dacă va reuși să ocupe complet Donbas. De aceea este foarte important pentru noi să rămânem pe poziție, pentru că această bătălie poate influența cursul întregului război”, a spus președintele ucrainean.

“Nu am încredere în armata rusă și în conducerea rusă (…) Ucraina și poporur său s-au exprimat clar. Nu avem pretenții asupra teritoriilor nimănui, dar nu vom renunța la ale noastre”, a continuat Zelenski. Declarațiile președintelui ucrainean au loc în contextul în care există tot mai multe informații că trupele rusești vor lansa o ofensivă de amploare în estul Ucrainei, după retragerea trupelor din zona Kievului.

Interviul CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday